
Kelepçeli kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Toz şeker, şekerli vanilin, yumurta ve tereyağını üzerine ekleyip mikser ile önce düşük, sonra yüksek devrinde granüller haline gelinceye kadar çırpın. Hazırladığınız hamurun 2/3'ünü kalıba alın. Eliniz ile bastırarak tabana yayın ve 3 cm yüksekliğinde kenar oluşturun.
Elmaların kabuklarını soyun, dörde kesin ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Daha sonra daha küçük parçalara kesin. Limon suyu, toz şeker, şekerli vanilin ve tarçını ekleyip karıştırın. Kalıptaki hamurun üzerine yayın. Kalan granül şeklindeki hamuru elmaların üzerini kaplayacak şekilde serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 dakika
Süre sonunda keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarın, pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler

Kek, Pasta

Kek, Pasta

Kek, Pasta