Elmaları tencereye alın. Üzerine toz şeker ve suyu ekleyip orta ısıdaki ocakta elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Süre sonunda ocaktan alın, tarçını ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Tel kadayıfları 1 cm uzunluğunda kesin ve yapışmaz yüzeyli tavaya alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Bir kaba alın ve soğumaya bırakın.
Sütü tencereye alıp tavukgöğsü ve toz şekeri ilave edin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ilave edin ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve yarısını kalıba dökün. Üzerine elmalı karışımı yayın. Tel kadayıflardan üst süsleme için 1 yemek kaşığı ayırıp kalanları elmaların üzerine serpin. Üzerine kalan tavukgöğsünü yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.
Tatlıyı buzdolabından çıkarın ve üzerine ayırdığınız tel kadayıfları serpin. Arzuya göre tarçın serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Diğer