Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Tencereye alın ve üzerine toz şekeri ilave edin. Orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Kuru üzüm, ceviz ve tarçını ekleyin, karıştırıp soğumaya bırakın.
10 adet kağıt muffin kalıbını metal muffin kalıbına yerleştirin. Soğuyan elmalı karışımı kalıplara eşit şekilde paylaştırın. Tatlı kaşığının tersi ile hafifçe bastırarak kalıpların tabanına yayın.
Sütü tencereye alın. Tavukgöğsünü ilave edin ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın. Arada karıştırarak 2-3 dakika soğutup elmalı karışımların üzerine paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın.
Toz şekeri çelik bir tavaya alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan ısıtın. Şeker erimeye başlayınca tavayı eliniz ile çevirerek karıştırın. Şeker taneleri tamamen eriyip karamel rengi olduğunda kremayı ekleyin ve 1 dakika boyunca kaşık ile iyice karıştırın. Ocaktan alın. Karamel sosu cam bir kaseye alın ve arada karıştırarak soğutun.
Soğuyan tatlıyı muffin kağıtlarından çıkarın ve servis tabağına sıralayın. Soğuyan karameli pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip şeritler şeklinde tatlıların üzerine sıkın ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar