Kalıbı tereyağı veya margarin ile yağlayın. fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Erikleri yıkayın, ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve her yarısını uzunlamasına sivri şekilde kesin.
Tereyağı veya margarini bir karıştırma kabına alın ve mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Toz şeker ve tuzu ilave edip 2 dakika çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edip her birini yarım dakika çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırın ve orta devirde çırparak karışıma iki seferde ekleyin. Hamuru kalıba alın ve yayın. Erik dilimlerini pul gibi üst üste gelecek şekilde üzerine sıralayın.
Un, toz şeker, şekerli vanilin ve tarçını çırpma kabına alın ve kaşık ile karıştırın. Tereyağını ekleyin ve mikserin çırpıcı uçları ile tüm malzeme hamur kırıntıları haline gelinceye kadar çırpın. Hazırladığınız kırıntıları eriklerin üzerine serpin. Fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 55 - 60 dakika
Süre sonunda fırından alın. Kalıbı tel ızgara üzerine alın ve soğumaya bırakın. Keki kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta