Enginarları iri parçalara kesip bir tencereye alın. Üzerine 1 su bardağı su, limon suyu ve sıvı yağı ilave edip orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Havucu minik küpler şeklinde kesin ve 1 su bardağı su ile birlikte tencereye alın. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp suyunu süzün ve enginarların üzerine ilave edin. Üzerine haşlanmış bezelye, rendelenmiş beyaz peynir, kaşar peyniri ve dereotunu ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumurta, yumurta sarısı, süt ve tuzu ayrı bir çırpma kabına alın. El çırpıcısı ile 2 dakika çırpın. Üzerine enginarlı karışımı ekleyin ve kaşık ile karıştırın
Un karışımını derin bir kaba alın. Üzerine tereyağı, yoğurt, yumurta akı ve tuzu ilave edip yoğurun. Üzerini kapatın ve buzdolabında 15 dakika bekletin.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hamurun yarısını eliniz ile hafifçe bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru kalıbın kenarlarında 3-4 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturacak şekilde eliniz ile bastırarak yayın. Üzerine hazırladığınız enginarlı karışımı dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından alın ve 15 dakika sonra kalıptan çıkarın. Dilimleyerek ılık servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay