Unu eleyin, üzerine tereyağı, pudra şekeri, tuz ve sütü ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Haşhaş tohumlarını ekleyip kısa bir süre daha yoğurun. Streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
Tart kalıbını tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Hamuru pişirme kağıdı üzerinde merdane ile 30 cm çapında açın. Pişirme kağıdı ile kaldırıp ters çevirerek kalıba koyun. Kağıdı ayırıp eliniz ile taban ve kenarları kaplayacak şekilde düzeltin. Çatal ile birçok yerinden delin. Üzerine pişirme kağıdı serin, içine nohutları yayın ve pişirin. Pişirmenin 20. dakikasında nohutları pişirme kağıdı ile birlikte üzerinden alın.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Tartı fırından alın, 10 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Labne peyniri ve pudra şekerini mikser ile 1 dakika çırpın. Kremayı ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Portakal kabuğu rendesini ilave edip spatula ile karıştırın. Tart tabanının içine yayın ve buzdolabına koyun.
Portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, su, mısır nişastası ve toz şekeri bir tencereye alıp nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve karıştırarak 5 dakika soğutun. Kaşık ile azar azar dökerek tartın içindeki kremanın yüzeyini kaplayın. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. Süre sonunda portakal kabuğu rendesi ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay