Toz şeker ve suyu tencereye koyup orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yumurta, tereyağı, toz şeker ve limon kabuğu rendesini çırpma kabına alın. El çırpıcısı veya çatal ile iyice çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine Hindistan cevizi rendesi, irmik ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Un karışımını yumurtalı karışımın üzerine ekleyin ve yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabında 10 dakika bekletin.
Fırın tepsisini tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hamuru buzdolabından çıkarıp 4 eşit parçaya bölün. Bir parçasını tezgaha alın ve 30 cm uzunluğunda rulo haline getirin. Hindistan cevizinden bir miktar alıp rulo hamurun ölçüsünde ön tarafına dökün. Rulo hamuru Hindistan cevizi rendesinin üzerinden yuvarlayarak her tarafının bulanmasını sağlayın. Rulo hamurun üzerine parmaklarınız ile hafifçe bastırarak 2,5-3 cm genişliğine getirin. Bıçak ile 6 cm uzunluğunda kesip fırın tepsisine sıralayın. Diğer hamurları da bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp bir spalula ile tepsiden alıp kenarları yüksek bir kalıbın içine sıralayın. Bekletmeden soğuk şurubu kepçe ile üzerlerine dökün ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın. Servisten önce üzerlerine Hindistan cevizi rendesi serpin.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar