Toz şeker ve suyu tencereye koyup orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yumurta, yumurta akı, tereyağı, toz şeker ve limon kabuğu rendesini çırpma kabına alın. El çırpıcısı veya çatal ile iyice çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine Hindistan cevizi rendesi, irmik ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Un karışımını yumurtalı karışımın üzerine ekleyin ve yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabında 10 dakika bekletin.
Fırın tepsisini tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hamurdan cevizden daha büyük parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Daha sonra eliniz ile rulo yapın, orta kısımlarına hafifçe bastırarak 6-7 cm uzunluğunda oval şekle getirin. Fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısını çatal ile karıştırıp hamurların üzerine sürün. Çatal ile hamurların üzerine hafifçe bastırarak çizin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp bir spalula ile tepsiden alıp kenarları yüksek bir kalıbın içine sıralayın. Bekletmeden soğuk şurubu kepçe ile üzerlerine dökün ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar