Flag

Hintpare Tatlısı

20 adet
Orta
30 dk.
Hindistan cevizi ile hazırlanan şuruplu tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Şurup
3 su bardağıtoz şeker
3,5 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu
Hamur
1yumurta
1yumurta akı
125 goda sıcaklığında tereyağı
0,5 çay bardağıtoz şeker
1limon kabuğu rendesi
2 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 su bardağıHindistan cevizi rendesi
2 yemek kaşığıirmik
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Üzeri için
1yumurta sarısı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu tencereye koyup orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta, yumurta akı, tereyağı, toz şeker ve limon kabuğu rendesini çırpma kabına alın. El çırpıcısı veya çatal ile iyice çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine Hindistan cevizi rendesi, irmik ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Un karışımını yumurtalı karışımın üzerine ekleyin ve yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabında 10 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişime

Fırın tepsisini tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Hamurdan cevizden daha büyük parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Daha sonra eliniz ile rulo yapın, orta kısımlarına hafifçe bastırarak 6-7 cm uzunluğunda oval şekle getirin. Fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısını çatal ile karıştırıp hamurların üzerine sürün. Çatal ile hamurların üzerine hafifçe bastırarak çizin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp bir spalula ile tepsiden alıp kenarları yüksek bir kalıbın içine sıralayın. Bekletmeden soğuk şurubu kepçe ile üzerlerine dökün ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın.