Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı bir kaba alıp el çırpıcısı veya çatal ile çırpın. Şekerli vanilini ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Un, irmik, hamur kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesi ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve eliniz ile yuvarlayın, irmiğe bulayıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Tatlı pişerken toz şeker ve suyu derin bir kaseye alıp şeker eriyinceye kadar karıştırın. Süre sonunda tatlıları fırından çıkarın. 5 dakika bekletip hazırladığınız şurubu dökün ve çekmesi için bekletin. Daha sonra tatlıları kalıba sıralayın.
Sütü tencereye alın. Üzerine irmik, toz şeker ve şekerli vanilin ekleyin. Orta ısıdaki ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve tereyağını ekleyin. Karıştırarak 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp portakal kabuğu rendesini ilave edin ve karıştırın. 2-3 dakika beklettikten sonra kalıptaki tatlıların üzerine dökün ve yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Portakal suyu, su, nişasta ve toz şekeri bir tencereye alıp kaşık ile iyice karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha karıştırarak pişirin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Tatlıyı dilimleyip üzerine portakallı sos dökün ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar