Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağı ve soğuk suyu ilave edin. Parmak uçlarınız ile ovalayarak karıştırın. Hamur haline gelmeye başlayınca ısınmasına izin vermeden hızlıca toparlayın. Streç film üzerine alıp eliniz ile bastırarak 15 cm çapına getirin. Hamuru streç filme sarın, buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Tatlı lor, 2 yemek kaşığı toz şeker ve sütü derin bir kaba alın. Mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine ince kırılmış cevizleri ilave edip kaşık ile karıştırın.
İncirleri yıkayıp 4 veya 8 parçaya kesin.
Hamuru buzdolabından çıkarıp pişirme kağıdı üzerine alın. Merdane ile 30 cm çapında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte kaldırıp fırın tepsisine koyun. Kenarlarda 3 cm boşluk bırakarak lor peyniri karışımı üzerine yayın. İncirleri hamurun kenarlarında 3 cm boşluk bırakarak sıralayın ve üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker ve iri kırılmış cevizleri serpin. Kenarlarda boş bıraktığınız hamurları kaldırıp incirlerin üzerine doğru kapatın. Yumurta akını çatal ile çırpın ve kenarlarına sürün. Üzerine 1 tatlı kaşığı toz şekeri serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarıp arzuya göre üzerine 1 yemek kaşığı bal dökerek ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay