Ispanak yapraklarını yıkayıp iyice suyunu süzün ve bir mutfak peçetesi üzerinde kuruması için 10 dakika bekletin. İyice kurutulmuş ıspanak yapraklarını ince olarak kesin. Bir karıştırma kabına ıspanak ve rendelenmiş beyaz peyniri alın ve karıştırın.
Kalıbın içine 2 yemek kaşığı zeytinyağını dökün ve bir fırça ile her tarafına sürün. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine tuz, 1,5 su bardağı su ve zeytinyağını ilave edip el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Yağlanmış kalıba 5-6 yemek kaşığı hamur koyun ve kaşığın tersi ile yayın. Üzerine ıspanaklı karışımı yayın. Kalan hamura 1 yumurta ve yarım çay bardağı suyu ekleyip el çırpıcısı ile karıştırın. Kalıptaki ıspanakların her tarafına gelecek şekilde gezdirerek dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular