Kalıpları tereyağı ile iyice yağlayın. Unu hamur kabartma tozu ile karıştırıp eleyin. Yumurta, tereyağı, yoğurt ve tuzu ilave edip yoğurun. Hamuru 12 eşit parçaya bölün ve her birini tartolet kalıplarının içlerine eşit kalınlıkta yayın. Kürdan ile birçok yerinden delip buzdolabına alın ve yarım saat bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda kalıpları fırın tepsisine sıralayıp bekletmeden pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarın. Kalıpları ters çevirip soğutma teli üzerine koyun ve soğumaya bırakın.
Ispanak ve soğanları ayıklayıp yıkayın. Suları süzülünceye kadar bekletin ve ince doğrayın. Geniş bir tavaya sıvı yağı dökün. Üzerine ıspanak ve soğanları, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip orta ısıdaki ocakta suyunu çekinceye kadar kısa bir süre pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 10 dakika soğutun.
Tartoletlerin kalıplarını çıkarıp ters çevirerek fırın tepsisine sıralayın. İçlerine ıspanaklı dolguyu paylaştırın. Kaşar peynirini yarım cm kalınlığında dilimleyip 3-4 cm çapında daireler şeklinde kesin. Her tartoletin üzerine birer adet kaşar peyniri koyun ve aynı fırın ayarında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay