Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Kenarlarını tereyağı ile yağlayın. Petit beurre bisküvilerini mutfak robotunda öğütün ve bir kaba alın. Üzerine badem, Antep fıstığı, eritilmiş tereyağı ve sütü ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı hafifçe bastırarak kalıbın tabanına yayın ve buzdolabına koyun.
Kadayıfları yaklaşık 1 cm uzunluğunda kesin. Tereyağını bir tavaya alın, kadayıfları ilave edin ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alın ve bir kaseye aktarın. Tahini ilave edip karıştırın ve kalıptaki tabanın üzerine yayın. Buzdolabına koyun.
Pudingi süt ile orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın, jelatini ilave edin ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 15 dakika soğutun ve kalıptaki kadayıflı tabanın üzerine yayın. Üzerine Antep fıstığı serpin ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Süre sonunda kalıbın kenarlarını ince bir spatula ile sıyırıp kelepçesini çıkarın. Tatlıyı dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar