Kadayıfları 1 cm uzunluğunda kesin. Tereyağı ile birlikte tavaya alın ve orta ısıdaki ocakta pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Elmayı küçük küpler şeklinde kesin. Üzerine su ve toz şekeri ilave edip orta ısıdaki ocakta suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın, tarçın ekleyip karıştırın ve 15 dakika soğutun. Süre sonunda hazırladığınız kadayıflara ilave edin ve karıştırın.
Bir tepsiye pişirme kağıdı serin. Çember kalıpları aralıklı olarak üzerine sıralayın. Elmalı karışımı eşit miktarda çemberlerin içine paylaştırın ve kaşık ile bastırarak yayın.
Süt ve tavukgöğsünü tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, tereyağını ilave edin ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve ılınıncaya kadar yaklaşık 15 dakika karıştırın. Süre sonunda çember kalıplardaki kadayıflı tabanların üzerine paylaştırın. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Süre sonunda tatlıları çemberlerden çıkarın ve arzuya göre elma dilimleri ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar