15x20 cm boyutlarında bir pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C
Yulaf ezmesi, kepekli un, şekerli vanilin, kayısı, muz, fındık kırığı, yumurta ve tereyağını bir kaba alın. Kaşık ile iyice karıştırın. Karışımı tepsideki pişirme kağıdının üzerine kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika
Fırından çıkarın. Pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca bıçak yardımı ile küçük parçalara bölün.
Sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp aralara yulaflı parçalardan koyarak kuplara doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Muzu bıçak ile yarım cm kalınlığında dilimleyin. Muz dilimlerini çikolataya batırın ve donuncaya kadar bekletin. Kupların üzerini çikolatalı muz, fındık kırığı ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar