Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Margarin, toz şeker, yumurta, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2 dakika çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu eleyerek ilave edin. Öğütülmüş bademleri de ekleyip 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba yayın, üzerini çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika
Fırından çıkarıp kalıp ile birlikte soğumaya bırakın.
Elmaları küçük küpler şeklinde doğrayın. Toz şekeri ilave edip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 7-8 dakika daha pişirmeye devam edin. Nişastayı su ile eriyinceye kadar karıştırıp elmalara ekleyin. 2-3 dakika kaynatıp tarçını ilave edin ve ocaktan alın. 5 dakika bekletip hazırladığınız tabanın üzerine yayın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve en az 1 saat bekletin.
Krem şantiyi soğuk elma suyu ile 3-4 dakika çırpın. Elmalı karışımın üzerine yayın ve kaşığın tersi ile yüzeyde çukurlar oluşturun. Buzdolabında 1 saat daha bekletip tarçın ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta