Flag

Krem Şantili Elmalı Kek

Yaklaşık 12 dilim
Orta
200 dk.
Tarçınlı elma dolgulu, krem şantili kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Hamur
100 gyumuşak margarin
0,5 çay bardağıtoz şeker
1yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1limon kabuğu rendesi
1 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıöğütülmüş badem
Dolgu
6 adetelma (orta boy)
1 çay bardağıtoz şeker
2 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 çay bardağısu
1 çay kaşığıtoz tarçın
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıelma suyu (buzdolabında soğutulmuş)
1 tatlı kaşığıtoz tarçın

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin, toz şeker, yumurta, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2 dakika çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu eleyerek ilave edin. Öğütülmüş bademleri de ekleyip 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba yayın, üzerini çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika


Fırından çıkarıp kalıp ile birlikte soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Elmaları küçük küpler şeklinde doğrayın. Toz şekeri ilave edip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 7-8 dakika daha pişirmeye devam edin. Nişastayı su ile eriyinceye kadar karıştırıp elmalara ekleyin. 2-3 dakika kaynatıp tarçını ilave edin ve ocaktan alın. 5 dakika bekletip hazırladığınız tabanın üzerine yayın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve en az 1 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Krem şantiyi soğuk elma suyu ile  3-4 dakika çırpın. Elmalı karışımın üzerine yayın ve kaşığın tersi ile yüzeyde çukurlar oluşturun. Buzdolabında 1 saat daha bekletip tarçın ile süsleyin ve servis yapın.