2 su bardağı sütü tencereye alın. Üzerine pastacı kremasını ilave edin ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ekleyin ve 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Isıya dayanıklı küçük sufle kalıplarını margarin ile iyice yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Çikolata ve margarini bir kaba alıp benmari yöntemi ile eritin. Ocaktan alıp soğutun.
Yumurta aklarını tuz ile köpük haline gelinceye kadar 3-4 dakika çırpın.
Ayrı bir kapta yumurta sarılarını toz şeker, şekerli vanilin ve portakal kabuğu rendesi ile 4 dakika çırpın. Çikolatalı karışımı ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Öğütülmüş badem, toz halindeki pudingi ve hamur kabartma tozunu karıştırıp karışıma ilave edin, 2 dakika çırpın. En son çırpılmış yumurta aklarını ekleyip kaşık ile hafifçe karıştırın.
Pastacı kremasını mikser ile 2 dakika çırpın. Üstte 2 cm boşluk kalacak şekilde kaplara önce bir miktar hamur, üzerine pastacı kreması, onun üzerine tekrar hamur koyun. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından alın. Ilık veya soğuk servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar