Kabakları büyük küpler şeklinde kesin ve bir tencereye alın. Üzerine su ve toz şekeri ilave edip orta ısıdaki ocakta kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabakların suyunu süzün ve çatal ile ezerek püre haline getirin. Püreyi bir süzgece koyup karıştırmadan bu şekilde soğumaya bırakarak fazla suyunun süzülmesini sağlayın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Yumurta, toz şeker, tereyağı, un ve kakaoyu çırpma kabına alın. Mikser ile 1-2 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve pişirme kağıdının üzerine kalp şekilleri çizin. Tepsiyi buzdolabına alın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikser ile 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve sıvı yağı ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Tepsiyi buzdolabından çıkarın, hazırladığınız hamuru desenlerin üzerine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
35x45 cm boyutlarında bir pişirme kağıdı kesin. Fırından çıkardığınız keki bekletmeden hazırladığınız pişirme kağıdının üzerine ters çevirerek koyun. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın. Keki desenler altta kalacak şekilde ters çevirip tekrar pişirme kağıdının üzerine koyun ve kağıt ile birlikte rulo şeklinde sarın. Bu şekilde soğumaya bırakın.
Pastacı kremasını süt ile çırpın. Soğuyan ruloyu açın ve kabak püresini yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı sürün ve tekrar rulo şeklinde sarın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta