Badem, rendelenmiş çikolata, glutensiz sade un karışımı, toz şeker, şekerli vanilin, yumurta ve tereyağını bir çırpma kabına alın. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın. Süre sonunda hamuru eliniz ile toparlayın. Üzerini kapatın ve buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve eliniz ile yuvarlayarak fırın tepsisine sıralayın. Her hamurun üzerinde 2 cm çapında ve 1 cm derinliğinde çukurlar oluşturup pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan kurabiyelerin çukur kısımlarına kızılcık marmeladı doldurun. Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Kurabiyelerin üzerlerine şeritler halinde sıkın ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler