Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Badem ezmesi, toz şeker, şekerli vanilin, yumurta, Hindistan cevizi, süt, margarin ve unu bir kaba alın. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın. Kayısıları ilave edip 1 dakika daha çırpın.
Hamuru tezgah üzerinde rulo şeklinde uzatın ve 14 eşit parçaya kesin. Hamur parçalarını tezgah üzerinde 8 cm boyunda, uç kısımları ince olacak şekilde rulo halinde uzatın. İki ucunu içe doğru kıvırarak ay şekli verin. Hazırladığınız parçaları fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kurabiyelerin uç kısımlarını çikolataya batırıp Hindistan cevizine bulayın. Tel ızgara üzerine sıralayın, çikolatalar donuncaya kadar bekletip servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler