Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.
Margarin, toz şeker, yumurta ve şekerli vanilini çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Üzerine elediğiniz unu ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Hamuru tart kalıbına alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Tartı kalıptan çıkarın ve ters çevirerek servis tabağına alın.
2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın ve tartın üzerine yayın. Çilekleri ayıklayıp yıkayın ve kurulayın. Tartın üzerine sıralayın.
Su ve toz şekeri tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Isındıktan sonra jelatini ilave edin ve eriyinceye kadar hızlıca karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin. 1 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. 20 dakika bekletip fırça ile çileklerin üzerine sürün. Soğutup Antep fıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay