Kelepçeli kalıbın tabanını yağlayın. Elmaların kabuklarını soyun, dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın ve yüzeylerini uzunlamasına birkaç kez çizin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Tereyağı veya margarini bir karıştırma kabında mikserin çırpıcı uçları ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir yapı elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. Yumurtaları teker teker ilave edip her birini yarım dakika çırpın. Elediğiniz unun yarısını ve 1 yemek kaşığı süt ekleyin, mikserin orta devrinde kısa bir süre çırpın. Kalan un ve sütü ilave edip yine kısa süre çırpın. Fındıkları ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın ve yayın. Elma dilimlerini çizik kısımları üste gelecek şekilde hamurun üzerine sıralayın. Kalıbı fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Keki fırından alın. 10 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın.
Tereyağı, toz şeker ve sütü küçük bir tencerede eriterek karıştırın. Fındıkları ekleyin ve karıştırarak orta ateşte yaklaşık 3 dakika kavurun. Karışımı bir parça yağlı kağıdın üzerine dökün, biraz yayın ve soğumaya bırakın.
Peynir, şekerli vanilin, pudra şekeri ve kremayı mikser ile 1-2 dakika çırpın. Soğuyan kekin üzerine yayın. Keki servise kadar buzdolabında bekletin.
Servisten önce kekin üzerine krokanları yayın ve tarçın serpin.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta