Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Pudra şekeri, şekerli vanilin, yumurta, tereyağı ve sütü ilave edip yoğurun. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Hamurun yarısını elinizle bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru elinizle bastırarak kalıbın kenarlarında 3 cm yüksekliğinde çember oluşturun ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Tartı fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve fırını kapatmayın.
Tatlı lor peyniri, bal, krema ve limon suyunu bir çırpma kabına alın. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Hazırladığınız dolguyu kalıptaki tart tabanının üzerine dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Tartı fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin. İncirleri yıkayıp kurulayın ve dilimleyin. Tartın üzerine cevizleri serpin, incirleri sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay