
Lavanta çiçeklerini yağsız bir tavaya alın ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak 5 dakika kavurun. Kavurduğunuz çiçekleri eliniz ile ezerek küçük parçalar haline getirin. Tereyağı ve pudra şekerini çırpma kabına alın. Mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 2 dakika çırpın. Süre sonunda yumurtayı ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Limon kabuğu rendesi ve lavanta çiçeklerini ilave edip tekrar çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamuru buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarın. Yarım ceviz büyüklüğünde parçalar alıp önce yuvarlayın, daha sonra eliniz ile bastırarak 0,5 cm kalınlığına getirin. Fırın tepsisine aralıklı sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kırmızı ve mavi jel renklendiricileri bir kaseye alın ve karıştırın. Üzerine pudra şekerini ilave edin. Suyu azar azar ilave ederek glazür kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile ince kesin ve kurabiyeleri süsleyin. Arzuya göre üzerine kurutulmuş lavanta çiçekleri serpin.
İlgili Tarifler

Kurabiyeler

Kurabiyeler