Yumurta sarısını tencereye alın ve çatal ile karıştırın. Üzerine limon suyu, nişasta ve toz şekeri ekleyip el çırpıcısı veya kaşık ile iyice karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve limon kabuğu rendesini ilave edin. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Üzerine tereyağını ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Sosu bir kaseye alıp arada karıştırarak soğutun.
Kalıbın iç kısmını katı yağ ile yağlayın. Pişirme kağıdından 28x38 cm boyutlarında bir parça kesin. Taban ve yanlarını kaplayacak şekilde kalıba yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta aklarını çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın.
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine tereyağı, toz şeker ve yarım çay bardağı sütü ekleyin. Mikserin düşük devrinde granüller haline gelinceye kadar yaklaşık 2 dakika çırpın. Bu karışımdan 1,5 çay bardağı alıp üzeri için ayırın. Kalan karışıma 2 adet yumurta sarısı, 1 çay bardağı süt ve şekerli vanilini ekleyip orta devirde 2 dakika çırpın. Hazırladığınız yumurta akını ekleyip spatula ile homojen bir yapı elde edinceye kadar yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın ve düzeltin. Üzerine limonlu sosu yayın. Çatal ile kenardan kalıbın tabanına doğru spiraller çizerek mermer deseni oluşturun. Üzerine ayırdığınız 1,5 çay bardağı granülü serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika
Fırından alın. 10 dakika sonra keki pişirme kağıdı ile birlikte kalıptan çıkarın ve tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta