Limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın ve tencereye alın. Üzerine su, toz şeker, zerdeçal ve mısır nişastasını ekleyip kaşık ile karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Kuru üzümleri ikiye kesin.
Sütü tencereye alın. Üzerine irmik tatlısı poşetini ekleyin ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, kuru üzümleri ekleyin ve karıştırın. Yarılarına kadar dolacak şekilde kuplara paylaştırın. Oda sıcaklığına gelen limonlu pelteyi üzerlerine paylaştırın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin. Limon kabuğu rendesi ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Hazırlama:30 dk.Orta4 kup