İç malzemeyi hazırlamak için mantarları yıkayın, süzün ve ufak doğrayın. Soğanları küp küp doğrayıp sıvı yağda rengi sararıncaya kadar pişirin. Üzerine mantarları ve tuzu ilave edip suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra maydanozu ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın. Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve sıcakken rendeleyin veya ezin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hazırladığınız patatesin üzerine eritilmiş margarin, yoğurt, yumurta akı, 1 çay kaşığı tuz ve sade kek karışımını ilave edip iyice yoğurun. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her birini merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında yuvarlak açın. Açtığınız hamuru dörde keserek, üçgenler oluşturun. Geniş taraflarına iç malzeme koyarak rulo yapın ve iki ucu birleştirerek ay şekli verin.
Kalan hamurları da bu şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Fırının orta katında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular