Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 160 °C
Turbo pişirme: 150 °C
2 yumurta ve 3 yumurta sarısını bir çırpma kabına alın, toz şekeri ilave edip iyice çırpın. Üzerine şekerli vanilin, margarin, nişasta, un ve hamur kabartma tozunu ekleyip 2 dakika daha çırpın.
3 yumurta akını ayrı bir kaba alın ve 2 dakika çırpın. Toz şekeri azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. En son ceviz ve çikolata rendesini ekleyin ve kaşık ile karıştırın.
Kalıba önce sade hamurun 1/3'ünü dökün ve yayın. Üzerine çikolatalı hamurun yarısını yayın. Bunun üzerine kalan sade hamurun yarısını yayın. Daha sonra kalan çikolatalı hamurun tamamını yayıp en üste kalan sade hamuru yayın. Böylece iki renk hamuru ardışık olarak yaymış olacaksınız. Kalıbı fırının orta rafına koyun ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 60 - 65 dakika
Fırından çıkarıp soğutun ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta