Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alıp karıştırın, Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikser ile yüksek devirde 2 dakika çırpın. Süt ve şekerli vanilini ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Un karışımın ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Ilık süt, kakao ve toz şekeri bir kaba alıp şeker eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan keki kalıptan çıkarın ve 7-8 cm çapında yuvarlak kalıp ile kekten 8 adet daire şekli çıkarın. Kalan kek parçalarını bir kaba eliniz ile ufalayın. Yuvarlak keklerin 4 adedini hazırladığınız kakaolu süt ile ıslatın ve servis tabaklarına koyun. Şeffaf pasta kenar jelatininden 27 cm uzunluğunda 4 parça kesin. Tabaklardaki kekelerin etrafına birer adet sarın ve dış kısımlarından bant ile yapıştırın. Pastacı kremasını kısa bir süre çırpın ve düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Keklerin üzerini kaplayacak şekilde sıkın. Çileklerin 4 adedini ince dilimleyin. Kalan çilekleri küp şeklinde kesin. Çilek dilimlerini kenar jelatine doğru çerçeve şeklinde yerleştirin. Orta kısımlarını kek parçaları, küp kesilmiş çilek ve çikolata parçaları ile doldurun. Üzerlerine tekrar krema sıkın. Kalan yuvarlak kekleri ıslatıp üzerlerine yerleştirin ve kalan kremayı fındık büyüklüğünde sıkarak çerçeve yapın. Orta kısımlarına bütün çilek koyun. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta