Su ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve ocağı kısın. 10 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kadayıfları bıçak ile 1 cm boyutunda kesin. Tereyağı ile birlikte tavaya alın ve orta ısıdaki ocakta sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp başka bir kaba aktarın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikser ile 3-4 dakika çırpın. Sıvı yağ ve şekerli vanilin ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edip 1 dakika çırpın. Ceviz ve soğuyan tel kadayıfları ekleyip kaşık veya spatula ile karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda keki fırından çıkarım. 5 dakika bekletin ve üzerine soğuk şurubu gezdirerek dökün. Keki soğumaya bırakın.
Süt ve muhallebiyi tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Daha sonra soğuyan şuruplu kekin üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Süre sonunda üzerine ceviz serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar