Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Unu çırpma kabına eleyin. Toz şeker, tereyağı, şekerli vanilin ve yulaf ezmesini ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile düşük devirde hamur granüller haline gelinceye kadar yaklaşık 1 dakika çırpın. Cevizleri ilave edip kaşık ile yavaşça karıştırın. Granülleri fırın tepsisine yayın ve hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından alın ve soğumaya bırakın.
Pudingi süt ile orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun. Bu arada muzları hazırlayın.
Muzları dilimleyip bir kaseye alın. Limon suyunu döküp hafifçe karıştırarak her tarafına kaplanmasını sağlayın.
Kupların tabanına crumble paylaştırın. Üzerlerine muz dilimlerini koyun. Bal gezdirip pudingi doldurun. Buzdolabına alın ve en az 1 saat bekletin. Crumble ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar