Unu derin bir kaba alın, üzerine mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Toz şeker, tuz ve suyu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 45-50 dakika bekletin.
Kuşbaşı eti keskin bir bıçak ile daha küçük parçalara kesin. Kesme tahtası üzerine uzunlamasına alın. Minik parçalar haline gelinceye kadar 2 adet keskin bıçak yardımı ile etlerin üzerinden bir kaç kez geçin. Soğan, sıvı yağ, karabiber ve tuzu ilave edip iyice karıştırın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Üzerlerini kapatın. Bir adet hamuru alıp hafif unlanmış tezgahta merdane ile 30 cm uzunluğunda ve 12 cm genişliğinde açın. Üzerine hazırladığınız karışımdan 2,5-3 yemek kaşığı yayın. Kenar kısımlarını içe doğru kıvırarak pide şekli verin. Hamurların tamamını aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Süre sonunda fırından alın. Arzuya göre kenarlarına tereyağı sürebilirsiniz. Dilimleyin ve üzerlerine maydanoz serpip sıcak servis yapın.
İlgili Tarifler
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Pizza, Pide