Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Unu eleyip üzerine mayayı ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Toz şeker, margarin, yumurta ve şekerli vanilini ilave edip yoğurun. Hamurun yarısını elinizle bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru uzun rulo haline getirin. Kalıbın kenarlarına döşeyip elinizle bastırarak 3-4 cm yüksekliğinde kenar oluşturun.
Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Kalıptaki hamurun üzerine döküp kaşık ile yayın.
Elma, toz şeker, tarçın, kuru kayısı, kuru üzüm ve cevizi derin bir kaba alın ve kaşık ile karıştırın. Pastacı kremasının üzerine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkartıp soğutun. Kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay