Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Kırmızıbiberi 0,5 cm kalınlığında halka şeklinde dilimleyin. Pastırmayı iri parçalara kesin.
Patatesleri soyup yıkayın ve halka şeklinde çok ince olarak dilimleyin. Su dolu bir kaba alın ve 5 dakika bekletin. Suyunu süzün ve bir kağıt havlu üzerinde biraz bekletin. Daha sonra derin bir kaba alın. Üzerine tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. Karışımı fırın tepsisine alıp yayın ve hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Patatesleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Tuz ve küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağını ekleyin. Parmak uçlarınız ile ovalayarak karıştırın. Hamur haline gelmeye başlayınca soğuk su ve biberiyeyi ekleyip ısınmasına izin vermeden hızlıca toparlayın. Streç film üzerine alıp eliniz ile bastırarak 15 cm çapına getirin. Hamuru streç filme sarın, buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.
Hamuru streç filmden çıkarıp pişirme kağıdı üzerine alın. Merdane ile 30 cm çapında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın. Labne peynirini bir kaseye alıp kaşık ile kısa bir süre karıştırın, hamurun üzerine alın ve kenarlarda 3 cm genişliğinde boşluk bırakarak yayın. Üzerine fırınlanmış patates, dilimlenmiş pastırma ve kırmızıbiberleri sıralayın. Kenarlarda boş bıraktığınız hamurları kaldırıp patateslerin üzerine doğru kapatın. Kaşar peyniri rendesini serpin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp biberiye serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp dilimleyerek ılık servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay