Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri ve küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağını ilave edin. Parmak uçlarınız ile ovalayarak granüller haline gelinceye kadar karıştırın. Soğuk suyu ilave edip ısınmasına izin vermeden hızlıca toparlayın. Streç film üzerine alıp eliniz ile bastırarak 15 cm çapına getirin. Hamuru streç filme sarın, buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Buzdolabındaki hamuru çıkarıp bir pişirme kağıdı üzerine alın. Üzerine ikinci bir pişirme kağıdı yerleştirin ve merdane ile 25 cm çapında açın. Açtığınız hamurun üzerindeki pişirme kağıdını çıkarın. Alttaki pişirme kağıdı ile birlikte kaldırıp kalıbın içine ters çevirerek yerleştirin. Parmaklarınız ile hamuru bastırarak taban ve yanlarını tamamen kaplayın. Hamurun tabanını çatal ile birçok yerinden delin. Üzerine pişirme kağıdı yerleştirip nohutları yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından alın ve pişirme kağıdını nohutlar ile birlikte içinden çıkarın.15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın.
Süt, krema, 2 yemek kaşığı toz şeker ve şekerli vanilini bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Yumurta sarıları, yarım çay bardağı toz şeker, yarım çay bardağı süt ve nişastayı derin bir kaba alın. Çatal veya el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Tenceredeki sütlü karışım kaynamaya başlayınca bu karışımdan 2-3 yemek kaşığı alıp kasedeki karışıma ekleyin ve karıştırın. Karışımı yavaş yavaş tencereye dökerken sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp karıştırarak soğutun.
Çilekleri yıkayıp iyice kurulayın. Soğuyan kremayı tartın içine doldurun. Üzerine çilekleri sıralayın. Su ve toz şekeri tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Isındıktan sonra jelatini ilave edin ve eriyinceye kadar hızlıca karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin. 1 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. 20 dakika bekletip çileklerin üzerine kaşık ile dökerek kaplayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay