Unu derin bir kaba eleyip üzerine pudra şekerini ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Tereyağı ve suyu ilave edip yoğurun. Hamuru streç filme sarın buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Hamuru buzdolabından çıkarıp bir pişirme kağıdı üzerine alın. Üzerine ikinci bir pişirme kağıdı yerleştirin ve merdane ile 25 cm çapında açın. Üstteki pişirme kağıdını çıkarıp alttaki ile birlikte kaldırın ve kalıbın içine ters çevirerek yerleştirin. Parmaklarınız ile hamuru bastırarak taban ve yanlarını tamamen kaplayın. Tabanını çatal ile birçok yerinden delin. Üzerine pişirme kağıdı yerleştirip nohutları yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından alın ve pişirme kağıdını nohutlar ile birlikte içinden çıkarın. 15 dakika sonra kalıptan çıkarıp bir servis tabağına alın. İçine fındıkları serpin.
Vişne ve toz şekeri tencereye alıp düşük ısıdaki ocakta arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Süt ve kremayı tencereye alın, üzerine pastacı kremasını boşaltın. Orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Soğuyan kremayı mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine vişneyi ekleyip yavaşça karıştırın ve tartın içine yayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Üzerine vişneleri sıralayıp Hindistan cevizi rendesini serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay