Soğanı soyup küçük küpler şeklinde doğrayın. Patlıcanları alacalı olarak soyun ve minik küpler şeklinde doğrayın. Derin bir kabın içine alın, üzerine 1 çay kaşığı tuz ve üzerini kapatacak kadar su ilave edip 10 dakika bekletin. Suyunu süzüp eliniz ile iyice sıkarak fazla suyunu çıkarın. Sıvı yağı bir tavaya alıp orta ateşte ısıtın. Patlıcan ve soğanı tavaya alıp yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine karabiber, pul biber ve tuzu ilave edip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Patatesleri haşlayın. Sudan alıp bekletmeden kabuklarını soyun ve çatal ile ezerek püre haline getirin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine püre halindeki patates, tuz, yoğurt, margarin ve yumurta akını ilave edip yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı 2-3 mm kalınlığında yuvarlak açın ve üçgen şeklinde 6 parçaya kesin. Üçgenlerin geniş kısmına patlıcanlı iç malzemeden koyup rulo şeklinde sarın. Rulo hamurun iki ucunu ay şeklinde kıvırın. Fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuk olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular