2-3 tatlı kaşığı aktif mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırın ve 10-15 dakika bekletin. Unu derin bir kaba eleyip üzerine beklettiğiniz mayayı ekleyin. Üzerine tuz, su, süt ve sıvı yağı ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.
Beyaz peynir rendesi, maydanoz ve karabiberi bir kaba alın. Kaşık ile karıştırın.
Hamuru kısa bir süre yoğurun, hafif unlanmış tezgaha alın ve 20 eşit parçaya bölün. Unlanmış tezgahta her bir parçayı 0,5 cm kalınlığında yuvarlak olarak açın. Bu yuvarlakların üzerine birer yemek kaşığı iç malzeme koyun. Poğaça şeklinde ikiye katlayarak kapatın, kenarlarını çatalın ucu ile bastırarak yapıştırın. 10 dakika bekletin.
Sıvı yağı derin bir tencere veya tavaya alın ve orta ateşte kızması için bekletin. Hazırladığınız hamurları kızgın yağda arkalı önlü pişirin. Sıcak servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi