Un, pudra şekeri, tereyağı, yumurta ve şekerli vanilini bir kaba alıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru hava almayacak şekilde kapatın, buzdolabına alın ve 20-25 dakika bekletin.
Ahududu, yaban mersini, su, toz şeker ve nişastayı bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta nişasta ve toz şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve arada karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın, portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Hamuru buzdolabından alın ve pişirme kağıdı üzerinde merdane ile 30 cm çapında açın. Merdaneye sararak kaldırın ve kalıbın üzerine yerleştirin. Eliniz ile taban ve kenarları kaplayacak şekilde yayın. Kalıbın kenarında kalan fazla hamurları alıp kurabiye yapmak için toparlayın. Hamuru çatal ile birçok yerinden delin. Kalıbı buzdolabına alın ve 15 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Ayırdığınız hamuru merdane ile açın, Pi sayısı şekli ve rakamlar kesin.
Süre sonunda kalıbı buzdolabından çıkarın, fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Tartı fırından alın, 20 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Şekilli hamurları fırın tepsisine sıralayın ve 10-15 dakika pişirin.
Soğuyan tartı servis tabağına alın ve hazırladığınız dolguyu üzerine yayın. Pi sayısı ve rakam kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin. Tartın üzerine sıralayın ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay