Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Tuz ve küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağını ekleyin. Parmak uçlarınız ile ovalayarak karıştırın. Hamur haline gelmeye başlayınca soğuk suyu ekleyin ve ısınmasına izin vermeden hızlıca toparlayın. Streç film üzerine alıp eliniz ile bastırarak 15 cm çapına getirin. Hamuru streç filme sarın, buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.
Tatlı lor ve kremayı bir kaseye alıp çatal ile iyice çırpın.
Kurutulmuş füme eti 1-2 mm kalınlığında dilimleyin.
İncirleri 4 veya 6 eşit parça olacak şekilde dilimleyin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Hamuru buzdolabından çıkarıp pişirme kağıdı üzerine alın. Merdane ile 30 cm çapında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte kaldırıp fırın tepsisine koyun. Üzerine kremalı loru yayın. Hamurun kenarlarında 3 cm boşluk bırakarak kurutulmuş et ve incirleri sıralayın. Kenarlarda boş bıraktığınız hamurları kaldırıp et ve incirlerin üzerine doğru kapatın. Kenarlarına yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkarıp rokfor peynirini ufalayın ve üzerine serpin.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay