Fırın tepsisini margarin veya tereyağı ile yağlayın. Veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Unu eleyip hamur kabartma tozu ve mahlep ile karıştırın. Üzerine margarin, sıvı yağ, yoğurt ve tuzu ilave edip iyice yoğurun.
Peynir rendesini yumurta akı ile karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle bastırarak yassılaştırın, ortalarına peynirli iç malzemeden koyun ve poğaça şekli vererek kapatın. Hazırladığınız poğaçaları fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 30 dakika
Fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi