Unu eleyip mayayı ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Margarin, toz şeker, şekerli vanilin ve sütü ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 2 eşit parçaya bölün. İlk hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Üzerine marmelat sürüp fındık kırığı, incir ve kuru üzümün yarılarını yayın. Rulo şeklinde sarıp 1,5-2 cm genişliğinde dilimleyin. Kestiğiniz hamurları kalıpların içine dik olarak yan yana sıralayın. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayın. 20 dakika bekletip pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp 15 dakika sonra üzerine reçel suyu sürün. Soğutup servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi