Unu eleyin, maya, tuz ve toz şekeri ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Margarin, süt, şekerli vanilin, yumurta ve yumurta akını ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Süre sonunda mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Unlanmış tezgahta merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Hamuru değişik şekildeki kurabiye kalıpları ile kesin, yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısını 1 yemek kaşığı süt ile karıştırın ve hamurların üzerine sürün. 20 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 17 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi