Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, esmer şeker, toz şeker ve şekerli vanilini çırpma kabına alın. Mikser ile beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 3 dakika çırpın. Eritilmiş tereyağı ve sütü ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Portakal kabuğu rendesini ekleyip kaşık veya spatula ile karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Süre sonunda keki fırından alın, 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Toz şeker, portakal suyu ve nişastayı bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Orta ısıdaki ocağa alın ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar soğutun. Kekin üzerine yayın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta