Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Süt, sıvı yağ ve şekerli vanilin ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika
Fırından aldığınız keki 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Ocaktan alıp 10-15 dakika soğutun ve kekin üzerine yayın. Çikolata donduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta