Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Toz şeker ve suyu tencereye alın ve orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Sütü tencereye boşaltıp üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kadayıfları geniş tepsiye alın, üzerine tereyağını gezdirerek dökün. Elinizle alttan üste doğru fazla ezmeden karıştırarak kadayıfların eşit şekilde yağlanmasını sağlayın. Yağladığınız kadayıfı 6 eşit miktara bölün. Her birini teker teker tezgahın üzerine alın, elinizle koparmadan tel tel açarak 18-20 cm uzunluğunda, 15 cm eninde yayın. Uzun kenarına boydan boya 1-2 yemek kaşığı tavukgöğsü yayın. Tavukgöğsünün üzerine bir miktar ceviz serpin ve rulo şeklinde sıkıca sarın. Ruloyu kendi etrafında sarıp gül şekli verin. Aynı şekilde 6 adet kadayıf hazırlayın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin ve üzerine soğuk şurubu dökün. Soğutup Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar