Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 120 °C
Turbo pişirme: 110 °C
Yumurta aklarını cam veya metal çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Mikserin en düşük devrinde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. Mısır nişastası, sirke ve vanilya aromasını ekleyip 3 dakika daha çırpın. Karışımı kaşık ile alıp pişirme kağıdı üzerine top şeklinde yerleştirin. Kaşık yardımı ile orta kısmından oyar gibi açarak 8-10 cm çapında ve 12 cm yüksekliğinde şekillendirin. İç oyuk kısmı 4-5 cm derinliğinde olsun. Kaşığın sap kısmı ile bezenin dış kısmına alttan üste doğru hafifçe sıyırarak uç kısımları sivri olacak şekilde çizgiler yapın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 55 - 60 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Krema sıkma torbasına doldurun ve taç bezenin oyuk kısmına şekilli olarak sıkın. Üzerine badem ve çilekleri sıralayıp bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Hazırlama:120 dk.OrtaYaklaşık 3 - 4 porsiyon