Toz şeker ve suyu tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve limon suyunu ilave edin. 7-8 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Tereyağı, toz şeker ve şekerli vanilini derin bir kaba alın. Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı sıralayın. Orta kısımlarına parmağınız ile bastırarak yaklaşık 3 cm genişliğinde çukurlar oluşturun ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve 10 dakika bekletin. Soğuyan şurubu kaşık yardımı ile üzerlerine dökün ve tamamen soğuyuncaya kadar tepside bekletin.
Süt ve supangleyi tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Şerbetli tatlıları servis tabağına sıralayın. Soğuyan supangleyi yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve üzerlerine sıkın. Antep fıstığı serpin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar