Flag

Tam Buğday Unlu Cevizli Üzümlü Kek

10 - 12 dilim
Orta
30 dk.
Sıvı yağ ile hazırlanan tam buğday unlu kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 çay bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
2yumurta
1 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağısüt
1 çay bardağısıvı yağ
2 su bardağıtam buğday unu
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığıtoz tarçın
1 su bardağıiri kırılmış ceviz
Üzeri için
0,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 - 2 yemek kaşığısu
1 tutamtoz tarçın
2 yemek kaşığıiri kırılmış ceviz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Kuru üzümleri sıcak suda 5 dakika bekletin. Süre sonunda kağıt havlu üzerine alın ve iyice kurulayın. Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Şekerli vanilin, süt ve sıvı yağı ekleyip 1 dakika daha çırpın. Süre sonunda tam buğday unu, hamur kabartma tozu ve tarçını ilave edip yaklaşık 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız kuru üzüm ve cevizleri hamura ilave edip kaşık veya spatula yardımı ile iyice karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Süre sonunda fırından alın. 10 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

Pudra şekerine suyu ilave edip iyice karıştırın. Tarçını ekleyip kısa bir süre daha karıştırın ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip kekin üzerine sıkın. Cevizleri serpin ve glazür donuncaya kadar bekletin. Dilimleyerek servis yapın.