Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta teşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kabın içine eleyin. Üzerine pudra şekeri ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Margarin ve yumurtayı ilave edip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Ortalarına bademleri yatay olarak hafifçe bastırarak batırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkartıp 3 dakika soğutun ve üzerine soğuk şurubu dökün. Soğutup servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar